Σε μια από τις ομορφότερες ορεινές περιοχές της Ελλάδος, το μοναδικό Ζαγόρι, με τα πετρόκτιστα χωριά, τα τοξωτά γεφύρια, το εντυπωσιακό φαράγγι του Βίκου και την επιβλητική οροσειρά της Τύμφης, θα πραγματοποιηθεί για συνεχή χρονιά στις 20-22 Ιουλίου 2018, ο κορυφαίος αγώνας ορεινού τρεξίματος, “Ζagori Mountain Running“.

Η διοργανώτρια εταιρία My Adventure“, υπόσχεται να προσφέρει και φέτος, ένα αγωνιστικό διήμερο αντάξιο των προσδοκιών συμμετεχόντων κι επισκεπτών, ανεβάζοντας τον πήχη ακόμη ψηλότερα. 

Οι εγγραφές για το “8ο Zagori Mountain Running” ανοίγουν την Δευτέρα 5 Μαρτίου, στις 20:00. Ο κάθε αθλητής μέσω του επίσημου site του αγώνα www.zagorirace.gr , θα μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στους αγώνες προτίμησής του.

Ο αριθμός Ελλήνων συμμετεχόντων στους δύο μεγάλους αγώνες καθορίζεται για τον

Το Zagori Mountain Running“, δεν έχει καταξιωθεί τυχαία ως η κορυφαία διοργάνωση του Ελληνικού ορεινού δρομικού κινήματος κι αυτό επιβεβαιώνεται από την αύξηση του αριθμού, τόσο των αθλητών που συμμετέχουν σε όλες τις κατηγορίες των αγώνων, όσο και των επισκεπτών που κατακλύζουν την ευρύτερη περιοχή του Ζαγορίου για να ζήσουν μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία! Αρκεί να αναφέρουμε πως την 7η χρονιά της διοργάνωσης, 2200 αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και περίπου 12.000 επισκέπτες βρέθηκαν στο Ζαγόρι γεγονός που αποδεικνύει την ανοδική πορεία της διοργάνωσης.

Με 4 αγώνες υψηλών προδιαγραφών και διαφορετικών αγωνιστικών απαιτήσεων (TeRA 80km, Marathon+ 44km, Half Marathon 21km, Entry Race 10km), όλοι οι συμμετέχοντες βρίσκουν την διαδρομή που ανταποκρίνεται στους στόχους τους, ενώ προσθέτοντας και τον παιδικό αγώνα Zagoraki Race“, καταλαβαίνει κανείς ότι ολόκληρες οικογένειες μπορούν να λάβουν μέρος σε αυτή την μεγάλη γιορτή που επαναλαμβάνεται κάθε Ιούλιο στον τόπο πίσω απ’το βουνό! Επιπλέον να σημειωθεί πως οι διαδρομές του Τ.E.RA. 80Km και του Marathon+ 44km έχουν επίσημα αξιολογηθεί και πιστοποιηθεί  σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ορεινού Τρεξίματος (International TrailRunning Association/ITRA).

Σε όλα όσα αναφέραμε, θα πρέπει να τονίσουμε και κάτι ακόμη, ιδιαίτερα σημαντικό για τους διοργανωτές. Βασική παράμετρος στην επιλογή των διαδρομών που ακολουθείται στον ορεινό αγώνα είναι η προστασία του περιβάλλοντος, συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στην βιωματική ανάδειξη της ανάγκης προστασίας της φύσης.  Να σημειωθεί μάλιστα ότι το συνολικό μήκος των μονοπατιών που συντηρεί η διοργάνωση ανέρχεται σε 155 km, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη περαιτέρω οικοτουριστική και πολιτισμική ανάδειξη  του Ζαγορίου. Μια επίσης σημαντική προτεραιότητα της διοργάνωσης είναι η ευαισθητοποίηση και στοχευμένη προβολή της προστασίας ενός από τα πιο σημαντικά είδη της άγριας πανίδας της περιοχής, που απειλείται με εξαφάνιση, του αγριόγιδου της Πίνδου (rupicarpa rupicarpa Balcan).

Mεγάλοι χορηγοί της διοργάνωσης για μία ακόμη χρονιά είναι: το Φυσικό Μεταλλικό Νερό “ΖΑΓΟΡΙ”, η “STOIXIMAN” και η ” The North Face®“.

Xορηγοί των αγώνων είναι, το εξειδικευμένο κατάστημα εξοπλισμού υπαίθριων δραστηριοτήτων “FIFTH ELEMENT” και η εταιρία “ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ”.

Website: www.zagorirace.gr
Facebook: www.facebook.com/ZagoriRace
Instagram: Zagorirace (Zagori Mountain Running)
Hashtag: #ZagoriRace

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τηλ: +30 2651037309