Δέκα (10) χρόνια συμπληρώνει φέτος το “ZAGORI MOUNTAIN RUNNING“, ο μεγαλύτερος και πιο αγαπημένος αγώνας ορεινού τρεξίματος της χώρας! Για την επετειακή αυτή διοργάνωση, η οργανωτική επιτροπή έχει ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό, ετοιμάζοντας αλλαγές σε αγωνιστικές διαδρομές και πολλές εκπλήξεις, οι οποίες θα είναι αντάξιες της πορείας, αλλά και της συναισθηματικής αξίας που έχει για όλους μας το “ZAGORI MOUNTAIN RUNNING” .

Οι εγγραφές για τους τέσσερις αγώνες του “10ου Zagori Mountain Running“, ανοίγουν τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 στις 14:00, ενώ αναλυτικές πληροφορίες για την όλη διαδικασία, θα αναρτηθούν τις προσεχείς μέρες στο επίσημο site της διοργάνωσης www.zagorirace.gr

To “10ο Zagori Mountain Running θα διεξαχθεί 24-26 Ιουλίου 2020 κι από φέτος θα έχει επίκεντρο το Τσεπέλοβο, καθώς από εκεί θα ξεκινούν και θα τερματίζουν οι 4 αγώνες της διοργάνωσης ενώ και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων που θα πλαισιώσουν το αγωνιστικό μέρος του τριημέρου, θα εξελιχθεί επίσης στο Τσεπέλοβο.

Και οι 4 αγώνες του “ZAGORI MOUNTAIN RUNNING“, είναι υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, εξελίσσονται σε απαιτητικά ορεινά τερέν,  με διαβάθμιση δυσκολίας και υψομετρικών εναλλαγών, έτσι ώστε να καλύψει τις απαιτήσεις των 2000 και πλέον αθλητών, που κάθε χρόνο συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και της φύσης, η οποία αναδεικνύει το μεγαλείο της οροσειράς της Τύμφης και την μοναδικότητα της περιοχής του Ζαγορίου.

Εκτός από τον TeRA 80km και τον Marathon+ 44km, δύο αγώνες που έχουν επίσημα αξιολογηθεί και πιστοποιηθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ορεινού Τρεξίματος (International TrailRunning Association/ITRA), το πρόγραμμα συμπληρώνουν δύο ακόμη διαδρομές, ιδιαίτερης ομορφιάς οι οποίες έχουν σχεδιαστεί από την αρχή κι αποτελούν μια καινούρια πρόκληση για τους ορεινούς δρομείς. Πρόκειται για τον νέο Half Marathon 21km και τον επίσης ολοκαίνουριο Entry Race 10km. Με αφετηρία και τερματισμό το Τσεπέλοβο οι ανανεωμένοι αγώνες του ZAGORI MOUNTAIN RUNNING, περνάνε από πέτρινα γεφύρια και χωριά που δεν υπήρχαν στις προηγούμενες διαδρομές, διασχίζουν το φαράγγι του Βίκου και μονοπάτια που τα χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους οι Ζαγορίσιοι στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, ο αγώνας Entry Race 10km, με αφετηρία και τερματισμό το Τσεπέλοβο περνά από τη Μονή Ρογκοβού, που βρίσκεται μεταξύ Τσεπελόβου και Καπεσόβου, και από τα δύο γραφικά εκκλησάκια, της Αγ. Παρασκευής και του Αγ. Γεωργίου. Ο νέος Half Marathon 21km, ξεκινά από το Τσεπέλοβο, συνεχίζει σε απάτητα μονοπάτια, διασχίζοντας τα εντυπωσιακά χωριά, Κήποι και Κουκούλι, και ολοκληρώνεται με τερματισμό στο Τσεπέλοβο.

Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσουμε και τον παιδικό αγώνα Zagoraki Race“, , καταλαβαίνουμε γιατί το ZAGORI MOUNTAIN RUNNING, είναι η διοργάνωση με τους περισσότερους επισκέπτες (πάνω από 12.000 επισκέπτες), οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν τόπο μοναδικής ομορφιάς και να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία συμμετέχοντας σε μια μεγάλη γιορτή χαράς που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια!

Και γι’αυτή τη χρονιά ο αριθμός Ελλήνων συμμετεχόντων στους δύο μεγάλους αγώνες καθορίζεται για τον

Για την επέτειο 10 χρόνων της διοργάνωσης, η Οργανωτική Ομάδα της “MY ADVENTURE” , όπως κάθε χρόνο, ετοιμάζει δράσεις που στοχεύουν στην ανάδειξη της ανάγκης προστασίας της φύσης ενώ με την συντήρηση και καθαρισμό των μονοπατιών συνολικού μήκους 155km, συμβάλλει στην ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού και την πολιτισμική ανάδειξη του Ζαγορίου. Παράλληλα το ZAGORI MOUNTAIN RUNNING,  θα συνεχίσει να «τρέχει»  και να στηρίζει, με συγκεκριμένες δράσεις  που υλοποιεί κάθε χρόνο, ευαίσθητες  ομάδες  συνανθρώπων μας  που  αποτελούν  πρότυπο  για  το  τι  σημαίνει  ΔΥΝΑΜΗ και  ΕΛΠΙΔΑ !

Η επέτειος 10 χρόνων του “ZAGORI MOUNTAIN RUNNING“, σηματοδοτεί το άνοιγμα ενός νέου κύκλου της διοργάνωσης, η οποία δεν θα σταματήσει να ανανεώνεται και να έχει ανοιχτή την αγκαλιά της, σε όλους τους παλιούς και νέους φίλους αθλητές, οι οποίοι περιμένουν με την ίδια αγωνία, όπως κι εμείς, την στιγμή του καλοκαιριού που θα επιστρέψουν στον “Τόπο πίσω απ’ το Βουνό”!

 

Website: www.zagorirace.gr

Facebook: www.facebook.com/ZagoriRace

Instagram: Zagorirace (Zagori Mountain Running)

Hashtag: #ZagoriRace #10yearszmr

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τηλ: +30 2651037309